Var och hur kan jag använda infravärme?


I bostaden
Infravärmen (även i tavelform) är en dekorativ huvudsaklig eller extra värmekälla i hela bostaden, platssparande i badrummet eller flyttbar, beroende på dina behov. Den infraröda uppvärmningen är ett särskilt intressant alternativ vid nybyggnad, ombyggnad och renovering av värmesystemet och huset. Den är mycket platssparande eftersom den inte kräver pannrum, bränslelager, kaminer eller rörsystem, och dessutom ekonomisk eftersom du kan spara in på installationskostnader för dessa. I uterum, hobbyrum, på campingen, i husvagnen eller i sommarstugan är det den ideala uppvärmningen. I ouppvärmda sovrum är den perfekt för att värma upp sängarna inför kvällen eller för att skapa en behaglig temperatur i badrummet i arla morgonstund. 

 

För hälsan
Infravärmen kan i samråd med läkare även användas för medicinska och terapeutiska ändamål. Värmen som utstrålas uppfattas i allmänhet som mycket behaglig och har en positiv verkan vid ledsmärtor och reumatiska besvär. Även barn och husdjur mår bra. Massörer och terapeuter kan erbjuda sina klienter en behagligt uppvärmd plats på behandlingsbänken när infravärme är monterat i taket. En lägenhet uppvärmd med infravärme värmer upp den mänskliga kroppen direkt. Ledsmärtor, reumatism och spänningar mildras eller avhjälps helt. Ett sunt inomhusklimat uppstår eftersom ingen luft virvlar runt.

I restaurangbranschen
Stativmodellen är idealisk att använda för hotell, värdshus, serveringar, kiosker och terrasser. Värm upp gästerna istället för luften! Rökare trängs numer utomhus, matgäster kan sitta ute längre om kvällarna. Infraröda enheter är mer ekonomiska och effektiva än gasoldrivna värmesvampar. Stativmodellen kan även levereras som svart tavla eller som skylthållare. Det ger uppvärmning och reklam på samma gång!På fritiden
Det finns heller inget enklare eller mer ekonomiskt än att använda infraröd värme till fritidsbehoven. Du värmer enkelt och billigt upp sommarstugan, husvagnen, husbilen, båten, uterummet eller hobbyrummet. Till och med i förtält och utomhus känner du tydligt den sköna infraröda värmestrålningen.

På företaget
I arbetslivet finns det ännu fler användningsområden. Till exempel direkt uppvärmning av arbetsplatsen. Varje anställd ställer själv in sin idealtemperatur. På stormarknader har personalen i delikatess- och charkdisken ofta kalla fötter, vilket kan åtgärdas med sockeluppvärmning. I större lager- eller utställningshallar är det enkelt och ekonomiskt att riktat värma upp enskilda arbetsplatser, utan att värma hela hallen (punktuppvärmning). Det finns många fler tänkbara användningsområden för tillverkare av monteringsfärdiga hus, kökstillverkare, byggföretag, värmeföretag, elföretag, arkitekt- och ingenjörsfirmor, wellness-företag och massörer, simhallar, läkare, sjukhus, slott, museer, kyrkor, livsmedelsbutiker, mässor, utställningar, verkstäder och så vidare!


Inom djurhållningen
Infraröd värme kan även med fördel användas inom jordbruk och djurhållning. Till exempel vid uppfödning av fjäderfä, nötkreatur eller grisar, eller som uppvärmning/solarium för värdefulla ridhästar och andra husdjur. Många djurparker har upptäckt positiva effekter med infravärme och använder den i allt större utsträckning för att värma upp djurens inhägnader.

Som byggtork
Infraröda element är särskilt lämpade som byggtorkar vid nybyggnationer och upprustningar. Den djupverkande infraröda strålningen tränger djupt in i murverket så att det torkar snabbt och tillförlitligt. Mögelbildning undviks på ett tryggt sätt.