Ekonomisk och miljövänlig


Redan vid köpet lönar sig infravärme. Du behöver varken pannrum eller värmepanna, rörledningar eller kamin. Även installationen är en barnlek. Du behöver inte vara särskilt händig för att själv installera vårt system.

Verkningsgraden av infravärmeelement är nästan 100 % - nästan all energi används till uppvärmning. En annan fördel är att de är underhållsfria: Infravärmeelement slits inte och har därigenom en extremt lång livslängd.

Även på driftskostnaderna kan du spara jämfört med vanliga uppvärmningssystem.

El energi betraktas ofta som en dyr källa för uppvärmning. Faktiskt, de flesta värmesystem behöver el. Jämfört med andra el värmesystem som "Nachtspeicherofen" och vätskefyllda radiatorer el med bimetall termostat, IR kan spara upp till 50% energi kostnar, eftersom:

 - IR-värmare är mycket snabbt och bör inte lagras värmen. Det tar bara några minuter att nå en optimal temperatur. De värmer upp när det är kallt och sluta genast när det blir varmt, t.ex. eftersom solen börjar lysa i rummet.

 - När det gäller direkt strålning (upp till 2 meter) känner du dig varm genast, även om den omgivande luften fortfarande är kall.

 - Det andra steget av Infraröd uppvärmning värms upp väggarna, taket, möblerna och dörrarna direkt. Ytan av dessa objekt är 2-4 grader varmare än luften.
Under optimala förhållanden är energiförbrukningen av infraröd jämförbar med konsumtion av luft / luft och luft / vatten värmepumpar. Men utförandet av en IR-värmaren får inte minskas med utomhustemperaturen. Den har samma prestanda alltid.

Eftersom elementen drivs med el är du inte beroende av stigande priser på olja och ved. Bara jämföra de olika prisutvecklingen de senaste åren. Speciellt för gas, pellets och ved.                       Om du har ström från en miljömärkt leverantör är infravärme en förstklassig lösning för miljövänlig uppvärmning. Du hittar fler jämförelsetal i kostnadsexemplet inom serviceområdet.